Cavia’s hebben veel behoeften aan ruimte, wanneer ze dit niet hebben kunnen er onderling stress, frustraties en zelfs ruzies ontstaan. Sinds dat ik de cavia’s de ruimte geef waar ze behoeften aan hebben zijn ze actiever en zijn er onderling tussen de cavia’s nauwelijks frustraties. Cavia’s zijn groepsdieren en hebben altijd behoeften aan minimaal één soortgenoot.

De cavia’s bevallen hier in de zeugengroep, de zeugen hebben een leeftijd tussen een paar maanden en zes jaar oud. De kleintjes leren zo hoe ze om moeten gaan met andere cavia’s en blijven minimaal 6 weken in de groep wonen (beren verhuizen meestal rond de 5 weken naar een oudere beer, omdat beertjes rond die tijd vruchtbaar worden, van de oudere beer kunnen ze (sociale) vaardigheden leren)

Ik houd zelf deze regels aan voor mijn cavia’s: elke cavia krijgt een ruimte van minimaal 1 vierkante meter. Hoe meer ruimte hoe beter

    Hiernaast zie je onze zeugengroep. Het hok is 350 x 280 cm, dit is ruim 9 vierkante meter aan oppervlakte. In het hok verblijven maximaal negen cavia’s.

    Daarnaast hebben we twee andere verblijven voor “kleinere groepjes” of koppels in een verblijf van 350 x 180 cm. Dit is ruim 6 vierkante meter, in het verblijf verblijven maximaal zes cavia’s.