De cavia’s krijgen een voeding die zo veel mogelijk aansluit op de spijsvertering en het gebit, dit betekend dat ze onbeperkt groenvoer krijgen met zo veel mogelijk variatie.

Het onbeperkte groenvoer bestaat in de “warmere periodes” uit onbeperkt gras en wilde planten, met een kleine hoeveelheid groenten erbij. In de “koudere periodes” bestaat het uit groenten (vooral bladgroenten, kruiden en koolsoorten met als aanvulling andere groenten en fruit)

Ook hebben ze onbeperkt hooi tot beschikking. De cavia’s krijgen geen brokken, omdat dit een negatieve invloed heeft op de cavia. In plaats daarvan krijgen ze twee keer per week gedroogde kruiden en zaden. Daarnaast krijgen ze in de avond altijd een extra erwtenvlokje, die ze allemaal uit de hand pakken.

cavia's

Groenten kopen we op de markt en bij een groenteboer, hier kunnen we groenten halen die ze niet meer kunnen verkopen, maar nog te eten zijn voor de cavia’s. Een klein deel planten we zelf in de tuin. Gras en wilde planten pluk ik op weilanden/plaatsen die niet naast een autoweg liggen en waar geen mensen of honden komen. Meer informatie over waarom brokken een negatieve invloed hebben op de cavia, klik hier. Wil je meer leren over wilde planten, takken en groenten die je aan je cavia’s mag geven, klik hier.